divendres, 9 d’abril del 2010

Pluja de pètals de rosa sobre el riu besòs

En ocasió de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, ahir vuit d'abril, un grup de dones i homes van llençar espelmes enceses i pètals de roses des del pont Montcada al riu Besòs perquè corressin riu a vall, i jo no vull deixar passar l'oportunitat de llençar també un pètal -simbòlic- d'homenatge al poble gitano de Catalunya , tot recordant un dels seus poetes insignes, no prou reconegut-crec jo- i encara més injustament oblidat,Miquel Escudero i Clavaguera, nascut a Reus el 7 de Desembre del 1945,i mort el 2 de Febrer del 1978.Ens a deixat una obra curta però intensa , com la seva vida.
Desordenada, conflictiva , gens adaptada a l'entorn i l'època ens reflecteix l'herència , fidel del drama del seu poble.

L'obra està aplegada sota el títol global de Terra de Llum , i consta de dos volums , el primer Fulls del romanç d'Elsa Ellisson ,</span> la seva dona, i el segón La Caravana, tots ells editats per la Sèrie Batent de ls LLibres del Mall ,1982. (Més endavant en trobareu alguns poemes del primer volum )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada